Bezoek ons
Patersplein 14, Bocholtz
Openingstijden
Ma - Vrij : 7:30 - 20:00 uur

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie gericht op alles wat met sporten te maken heeft. Sportfysiotherapeuten hebben gespecialiseerde kennis van sport-gerelateerde klachten, blessures, revalidatietrajecten en trainingsprincipes. 

Wat is Sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie gericht op alles wat met sporten te maken heeft. In 2020 heeft Rowana de specialisatie tot sportfysiotherapeut afgerond. Als sportfysiotherapeut heeft Rowana gespecialiseerde kennis van sport-gerelateerde klachten, blessures, revalidatietrajecten en trainingsprincipes. Daarnaast heeft ze kennis van de beweegpatronen waarmee de ene sport zich verschilt van een andere sport: een handballer gebruikt zijn arm anders dan een tennisser, en een voetballer rent anders dan een hardloper. Hiermee onderscheidt een sportfysiotherapeut zich van andere therapeuten en kan behandelende-, preventieve- en prestatie bevorderende zorg geleverd worden, gericht op jou en jouw sport. Het behandelplan wordt afgestemd op de mogelijkheden van het lichaam en de eisen die een sport daaraan stelt.

Hoe werkt het?

Als sportfysiotherapeut behandelt, begeleidt en adviseert Rowana mensen die sporten of willen sporten, maar in de praktijk behandelt ze ook mensen bij wie sport en bewegen deel uitmaakt van de therapie. Therapie is namelijk niet alleen gericht op het herstel van een blessure, maar ook op het functioneel trainen van lichaamsdelen om een actief leven mogelijk te maken of houden. Het bereik van de term sportfysiotherapie gaat daardoor verder dan alleen sporten; sportfysiotherapie draagt bij aan alle vormen van bewegen.

Met welke klachten?

Je kunt dus met veel klachten bij haar terecht. Om enkele voorbeelden te noemen:

  • Langdurige revalidatietrajecten: Voorste kruisband reconstructie, meniscusoperatie en na een knie- of heup operatie.
  • Spierblessures: Hamstringklachten of achillespeesklachten.
  • Verstuikte gewrichten
  • Conditievermindering
  • Overbelasting klachten

Heb je sport-gerelateerde klachten of blessures en het advies van onze specialisten nodig?
Neem dan contact met ons op, dan plannen we een afspraak.