Een beweegprogramma is een speciaal sportief programma dat vanuit fysiotherapeutische en medische expertise voor specifieke chronische aandoeningen en lichaamsklachten wordt opgesteld.

Wat is een beweegprogramma?

Het doel van het beweegprogramma is om patiënten en cliënten onder professionele begeleiding vaker te laten sporten, en hen te leren hoe zij beter met hun fysieke situatie om kunnen gaan. De oefeningen in het beweegprogramma houden rekening met de persoonlijke beperkingen van de deelnemers en zijn ontwikkeld om fysieke klachten die met de aandoening samenhangen gericht te verbeteren.

Beweegprogramma COPD

Bewegen geeft lucht.

Voel je je benauwd bij inspanning? Heb je last van hoestbuien? Je denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteit te vermijden en daarmee jouw benauwdheid te verminderen. Het omgekeerde is echter waar!

Het is juist extra belangrijk dat je beweegt wanneer je chronische bronchitis of longemfyseem hebt (kortweg COPD). Als je minder beweegt, krijg je juist eerder klachten en nemen je mogelijkheden steeds verder af.

Speciaal voor mensen met COPD is er in onze praktijk een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleidt een fysiotherapeut met specifieke deskundigheid op het gebied van COPD je op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl.

Wat levert dit beweegprogramma je op?

Je kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl. Je ervaart minder benauwdheid, krijgt meer uithoudingsvermogen en leert verantwoord bewegen.

Beweegprogramma Diabetes

Bewegen is belangrijk, houd jezelf gezond.

Heb je moeite om je bloedglucosewaarde op peil te houden? Ben je bang dat je een hypo krijgt wanneer je je inspant? Weet je dat je meer controle over je lichaam kunt krijgen als je meer beweegt?

Bewegen is gezond en helpt klachten bij diabetes voorkomen. Bovendien vermindert het de kans op onder andere overgewicht, hart- en vaatziekten en andere veel voorkomende aandoeningen.

Speciaal voor mensen met diabetes mellitus type 2 is in diverse fysiotherapiepraktijken een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleidt een fysiotherapeut je op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl.

Wat levert dit beweegprogramma je op?

Je kwaliteit van leven verbetert met een actieve leefstijl: controle over je bloedglucosewaarde tijdens bewegen, verbeterde conditie en verantwoord bewegen.

Heb je advies nodig over jouw beweegprogramma?
Neem dan contact met ons op, dan plannen we een afspraak.