Medical Taping

Wat houdt de behandeling precies in?

Wat is medical taping?

De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werden destijds tape methodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieractiviteit essentieel is om gezondheid te behouden of te herstellen. De gedachte daarbij is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar daarnaast ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven. Voortbouwend op deze gedachte, werden er diverse elastische tapesoorten ontwikkeld die de spieren in hun functie kon ondersteunen, zonder dat ze daarbij de beweging beperken. Door aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstel proces geactiveerd. Tijdens de ontwikkeling van deze methode bleek al snel dat het toepassingsgebied veel ruimer was dan alleen het behandelen van spieren.

Het toepassingengebied mag breed genoemd worden. Nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, maar ook haematomen), houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog). Ook neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden, evenals profylactisch tapen. Het Medical Taping Concept is daarmee een revolutionaire behandelmethode die fundamenteel verschilt van conventionele behandelmethodieken.

 1. Spierfunctie verbeteren door tonusregulatie
 2. Belemmeringen in bloedcirculatie en lymfe afvoer opheffen
 3. Pijndemping
 4. Ondersteunen gewrichtsfunctie, door:
  a. stimuleren van propriocepsis
  b. correcties van de bewegingsrichting
  c. vergroten van de stabiliteit
 5. Neuro-reflectoire beïnvloeding

 

Welke specialist staat er voor u klaar?

Rowana

Master in sportfysiotherapie - Fysiotherapie - Shockwave Therapie - Medical Taping - Beweegprogramma’s

Kennisgebieden: orthopedische en sport revalidatie, sport-gerelateerde klachten, medische training, postoperatieve revalidatie, sportmassage.

  Rick Voncken

  Fysiotherapie - Manuele Therapie - Shockwave Therapie - Medical Taping - Craniosacraal Therapie - Looptraining - Beweegprogramma’s

  Kennisgebieden: orthopedische revalidatie, krachttraining, wervelkolom gerelateerde problematiek, neurologische aandoeningen, hoofdpijnklachten en sportblessures.

   Lieve Wintraecken

   Fysiotherapie - Dry Needling - Shockwave Therapie - Medical Taping - Craniosacraal Therapie - Beweegprogramma’s

   Kennisgebieden: orthopedische revalidatie, COPD, hartrevalidatie, spanningsklachten, sportblessures, chronische pijn ouderdomsklachten, FysioFitness en krachttraining.

    Wanneer zijn wij beschikbaar?

    There is no event available.