Fysiotherapie

Wat houdt de behandeling precies in?

FYSIOTHERAPIE: wat is fysiotherapie

Fysiotherapie is een behandelwijze die zich voornamelijk richt op het behandelen van klachten aan je spieren/pezen, banden, gewrichten en zenuwen, ook wel het musculoskeletale stelsel genoemd.
Fysiotherapie richt zich echter op een veel breder gebied dan uitsluitend op lichamelijke klachten.

De patiënt wordt als één geheel gezien door de fysiotherapeut binnen het bio psychosociale model.
Het bio psychosociale model verteld dat er meerdere factoren zijn die meespelen bij het ontstaan, voortbestaan of herstel van een klacht.

 • Biologisch aspect = het lichaam, conditie van het lichaam en het milieu waarin we leven.
 • Psychologisch aspect = onze persoonlijkheid, gedachten en gevoelens zowel bewust als onbewust.
 • Sociaal aspect = onze omgeving, privé en werk.

De Fysiotherapeut gaat aanvankelijk een vraaggesprek met u aan om erachter te komen wat de aard is van de klacht. Vanaf 2006 is het mogelijke via directe toegankelijkheid fysiotherapie (DTF) een afspraak te maken. Indien dit het geval is, wordt er allereerst een kort vraaggesprek gevoerd om erachter te komen of u daadwerkelijk op de correcte plek bent met u klacht (screening) of dat u beter doorverwezen kunt worden naar een andere specialist bijvoorbeeld de huisarts. Hierna volgt een uitgebreid vraaggesprek (anamnese) gevolgd door een lichamelijk onderzoek. De fysiotherapeut stelt met u samen een behandelplan op. Dit behandelplan is maatwerk waarbij de oorzaak van het probleem aangepakt wordt. Elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de lichaamsregio en de actualiteit van de klacht.
Naast het behandelen van klachten besteden we veel aandacht aan het voorkomen van terugkeer van de klachten.

Welke specialist staat er voor u klaar?

Rowana

Master in sportfysiotherapie - Fysiotherapie - Shockwave Therapie - Medical Taping - Beweegprogramma’s

Kennisgebieden: orthopedische en sport revalidatie, sport-gerelateerde klachten, medische training, postoperatieve revalidatie, sportmassage.

  Rick Voncken

  Fysiotherapie - Manuele Therapie - Shockwave Therapie - Medical Taping - Craniosacraal Therapie - Looptraining - Beweegprogramma’s

  Kennisgebieden: orthopedische revalidatie, krachttraining, wervelkolom gerelateerde problematiek, neurologische aandoeningen, hoofdpijnklachten en sportblessures.

   Lieve Wintraecken

   Fysiotherapie - Dry Needling - Shockwave Therapie - Medical Taping - Craniosacraal Therapie - Beweegprogramma’s

   Kennisgebieden: orthopedische revalidatie, COPD, hartrevalidatie, spanningsklachten, sportblessures, chronische pijn ouderdomsklachten, FysioFitness en krachttraining.

    Wanneer zijn wij beschikbaar?

    There is no event available.